Земеделци пак на протест, готвят се да блокират пътя за Гърция и магистрала Тракия

OFFNews 08 февруари 2024 в 06:56 1702 3

Протест

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Трети ден продължават протестите на земеделците, недоволните се заканиха да затворят пътя за Гърция при Кресна и магистрала "Тракия" при Пловдив. 

Ще бъдат блокирани и други ключови кръстовища, след като снощи отново не се стигна до консенсус в преговорите с правителството. 

Срещата при премиера Николай Денков се проведе в две части, след като представители на част от аграрните сдружения отказаха да седнат заедно на масата за преговори. Денков остана категоричен, че ще се подпомагат само зърнопроизводители, които са на загуба.

Разговорите с властта ще продължат утре. 

От Министерския съвет заявиха, че на срещата е постигнато споразумение за подпомагането със 150 милиона за секторите месо, мляко, плодове и зеленчуци, мед, маслодайна роза, тютюн и винени лозя.

Консенсус не е постигнат по финансовата част на меморандума. Земеделците предстои да обсъдят помежду си и новото предложение в меморандума, свързано с декларирането на загубите пред НАП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

3

Far Rider

08.02 2024 в 10:26

В Задунайская губерния олигарсите пак ще изгребат хазната. Популацията да му мисли. Денков пак ще им даде парите за да е на власт.

1000

2

4I4ATA

08.02 2024 в 10:18

Време е полицията да почне да арестува наред, не може да им се дават милиарди субсидии всяка година и да искат още и още, на останлите хора някой дава ли им субсидии, всеки се оправя кой както може, алчни изнудвачи!

22548

1

dolivo

08.02 2024 в 07:38

мафиоти изнудвачи
 
X

Да помогнем на украинските деца!