Военни помагат за разчистване на пътищата

Юлиан Христов 27 януари 2012 в 13:53 2459 3

Снежна обстановка. Снимка: БГНЕС
Снежна обстановка. Снимка: БГНЕС

Военни от Българската армия се включиха в разчистването на пътищата в страната през последното денонощие. Втора лекопехотна бригада цяла нощ разчиства пътя Стара Загора – с. Подслон – Нова Загора.

По информация от Командването на Сухопътни войски, вчера две модулни групи от военно формирование 24150 – Стара Загора участваха в почистването на пътищата в област Стара Загора. Първата модулна група в състав от 7 военнослужещи и два БТР-а, под ръководството на командира на военното формирование бригаден генерал Петър Петров се включи в разчистването на пътя Ст. Загора - с. Подслон – Нова Загора. Изтеглени са 15 леки автомобила и 3 камиона, блокирани от снега.

Втората модулна група от 7 военнослужещи и две бойни машини, под ръководството на заместник-командира на военно формирование 24150 – Ст. Загора полковник Митко Митев, участва в разчистването на пътя Ст. Загора – с. Ягода – с. Ветрен – с. Нова Махала. Оказана е помощ на блокирани в снега автомобили и пътници.

Операциите по прочистването на пътищата от модулните групи се извършават по молба на областният управител на Стара Загора Недялко Недялков, с разрешение на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

В резултат на съвместните действия на модулните формирования на Българската армия и на МВР и с почистваща техника от община Стара Загора беше отворен пътят между областния център и Нова Загора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews