''ВиК София област'' протестира срещу отстраняването на дългогодишния ръководител

OFFNews 20 ноември 2023 в 13:34 1348 0

Протест ВиК София

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Служители и членове на ръководния състав на ВиК София област протстираха пред сградата на Български ВиК холдинг.

Служители и членове на "ВиК София област" излязоха на протест пред сградата на Българско ВиК холдинг, предаде БГНЕС. Причината за недоволството е уволнението на управителя инж. Иван Иванов.

От плакатите на протестиращите става ясно, че те подкрепят Иванов. Плакатите им са с надпис "Ние подкрепшме инж. Иван Иванов". 

Самият той коментира, че през изминалата седмица в петък е получил информация за заповед за неговото уволнение, но няма представа какви са мотивите за това. Тогава той е бил в отпуск. 

Инж. Иванов изразява притеснение, че "главите на ВиК-управителите са раделени меьду управлшващите партии в сглобката".

"Тук се носят изрази, че ръководството на холдинга не може да взима само решение, вземат се решения под чужда воля и натискат спусъка", казва още той.

Протестиращите искат оставката на регионалния министър Андрей Цеков, както и на ръководителя на "Български ВиК Холдинг" ЕАД Лозко Лозев и Ирена Георгиева.

Ръководителят на "Български ВиК Холдинг"  ЕАД Лозко Лозев е слязъл при протестиращите и е обяснил, че решението на уволнението на Иванов е взето на Управителен съвет на Борда и ще представят решението си с официална позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews