Вълна от благодарни пациенти подкрепи битата д-р Гагова от "Шейново"

Мая Младенова 03 юли 2017 в 17:52 32841 3

Снимка АГ Болница "Шейново"/Фейсбук страница

Д-р Албена Гагова

Вълна на подкрепа от благодарни пациенти последва новината за побоя над именития акушер-гинеколог от столичната АГ болница "Шейново" д-р Албена Гагова.

Лекарката пострада на 1 юли, когато изродила бебе, но отказала на таткото да му даде плацентата на новороденото. Макар да обяснила, че това може да стане само при определени условия, тъй като става въпрос за биологичен материал, мъжът я нападнал и й причинил комоцио, хематоми по тялото, разкъсана устна и счупен нос.

Бащата агресор очевидно не е подозирал, че по щастлива случайност съпругата му е попаднала при един от най-добрите АГ специалисти не само в "Шейново", но и в България. Всеобщото мнение на колеги и пациенти е, че д-р Гагова е човек с голямо сърце и отличен лекар, специалист по рискова бременност. Което означава, че не само е изродила хиляди бебета, а е помогнала на много от тях да бъдат износени успешно и да се появят на бял свят живи и здрави. За това свидетелстват и задължителните опашки пред кабинета й. Пред него винаги се чака, но недоволни няма, защото пациентите й знаят, че е претрупана от работа, а чакането си заслужава.

Фейсбук група в подкрепа на д-р Гагова са часове събра стотици последователи. В нея пациенти разказват историите си, благодарят й и й пожелават й бързо възстановяване. Колегите й от "Шейново" организират във вторник протест срещу насилието над лекари, което преди година бе инкриминирано. В него ще се включат и лекари от други болници от София и страната, както и пациенти. Очаква се и разговор с премиера Бойко Борисов.

Насилието над лекари е ежедневие от години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11714

1

Prosperozo

03.07 2017 в 20:19

Очевидно на лекарите трябва да се зачисли служебно оръжие, или поне електрошокови палки. Макар че като гледам полицаите що бой ядат...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки