Уволниха лекар от бърза помощ в Габрово, объркал инфаркт с гастрит

OFFNews 23 ноември 2019 в 11:25 7680 5

Снимка csmp-gabrovo.com

Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово е освободен от работа, след като негова пациентка е починала от масивен инфаркт. Часове преди смъртта на жената медикът преценил, че тя страда от гастрит, съобщава БНР.

Случаят е от 20 октомври - 72-годишната жена от Габрово се почувствала зле и близките й извикали бърза помощ. При прегледа докторът преценил, че пациентката страда от гастрит и поставил обезболяващо лекарство.

Жената се влошила и последвало повторно обаждане. Транспортирана е до болницата, където починала от масивен инфаркт.

Близките й са убедени, че е станала жертва на лекарска небрежност.

След проверка по случая директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово Георги Шандурков е освободил медика - заради несправяне с работата.

Лекарят е бил в спешния център на втори трудов договор. Основният му договор е с Областната болница в Габрово, където е специализант по неврология.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6006

5

rotosvasilev

24.11 2019 в 07:32

Като знам къв съв инженер, та ме е страх да ходим на доктор...

6145

3

kokoten

23.11 2019 в 13:21

....на такива лайнари като вас и тия лекари са ви в повече....да не мислите ,че е лесно да се види един задно-долен инфаркт....въпрос на организация,преди две-три години оревахте орталъка за това,че инвазивните кардиолози наляво и надясно правят коронарографии за да вземат пари,закриха се кардиологии,а квалификацията в ЦСМП-тата е нулева(пироговци пак ще гушнат едни пари за ПУЛСС)...докато не се смени системата,ще мрете като кучета и даже няма да има кой да ви съжали.Не,лекарите са виновни,а държавата и системата която затъва всяка година.От 20 години сме на тоя хал,как пък на някого не му хрумна,че нещо не е наред.С пръдня,боя не се прави....

13507

2

Според бъдеща проверка ще се установи, че смъртта е предизвикана от болестта, не от лекарска грешка.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки