УНСС отмени дискриминацията - изравни цените на храната за преподаватели и студенти

OFFNews 20 юни 2017 в 19:20 17887 7

УНСС изравнява цените в столовата за студенти и преподаватели, обявиха от най-стария икономически ВУЗ у нас.

Позицията на висшето училище дойде след като тв предаването "Господари на ефира" разкри, че УНСС дискриминира собствените си студенти, като не ги допуска в столовата в обедните часове, за да я освободи за служители и преподаватели. А когато бъдат допуснати, учащите купуват храната на по-високи цени.

От ВУЗ-а уточняват, че имат три стола - два студентски на територията на Студентски град (в които купонът за храна е на стойност 1.80 лв.) и един ведомствен (зала „Обедна“) със 100 места в сградата на УНСС, който е само за преподаватели и служители.

"По време на междучасията на студентите и преподавателите и обедната почивка на служителите в него се струпват много хора, което затруднява тяхното обслужване. По наши изчисления на обяд в УНСС има между 3500 и 4000 студенти, над 100 преподаватели и около 500 служители, поради което столът не може да поеме обслужването им", обясняват от УНСС.

Оттам казват и че зала „Обедна“ е единственият ведомствен стол в сградата на университета, в който могат да се хранят преподавателите и служителите. Студентите обаче разполагали с два големи стола в Студентския град, единият от които е на 200 метра от сградата на университета.

От УНСС посочват и че Кристиян Маджуров, председател на Студентския съвет, в доклад до ректора проф. Стати Статев е предложил цените за студентите и докторантите да бъдат уеднаквени с цените за преподавателите и служителите, а Ректорският, Ректорско-деканският и Академичният съвет са решили, че това е правилно.

"От 19 юни т.г. влезе в сила заповед на ректора, според която достъпът и цените за студентите и докторантите са уеднаквени с достъпа и цените за преподавателите и служителите в зала „Обедна“, посочват от икономическия университет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

7

Denis Rizanov

22.06 2017 в 16:11

Правилно е да се каже, че вече сме ги били минали.
Минало свършено без бъдеще, защото тази организация "Студентски столове" не знам дали съществува още.
от цялата олелия покрай преподавателката и сега този "случай" с цените става ясно само едно - герберите в атака да сменят бай Стати. Отмъстителни.
:)

За тези които ще попитат "как тъй?" им отговарям веднага - "еми тъй на!"
тоя сричащ "студент" дето преподавателката съжале, че въобще го е допуснала до изпит е неуспел общински кандидат-съветник на герб.
:)

http://ow.ly/wTw130cNZq4

23293

6

Стефан

21.06 2017 в 11:38

Ние вече сме ги надминали, защо да ги стигаме.
До 90-та, срещу студентска книжка, всеки студент можеше да яде за 50 стотинки в кой да е стол в цялата държава. Имаше си предприятие "Студентски столове". За преподаватели и служители беше по-скъпо.

12025

4

Юлия

21.06 2017 в 09:29

А в моя университет (в Берлин) също има класова дискриминация - три вида цени - за студенти (най-ниски), за преподаватели (средни) и за външни лица - (най- високи).
Разликата между най-ниските и най-високите са около 70%, но при цена за малка купичка салата от 0,70 евро за студенти, не се усеща толкова мното.
Друг е моментът, че в Берлин (а и в много други градове) университетските столове са свързани помежду си и представяйки доказателство, че си студент, без значение в кой университет, получаваш студентската цена.
Както казваше Тодор Колев "Кога ще ги стигнем....."

16008

3

Nik68

21.06 2017 в 08:27

Ведомствен стол за преподаватели - а иначе колеги.

23293

2

Стефан

21.06 2017 в 03:45

Най-старото икономическо училище у нас е в Свищов, и никак не е ВНИИ "Карл Маркс".

42249

1

Denis Rizanov

20.06 2017 в 19:54

Бай Стати пак върти стари кръчмарски номера.
"Изравнил" бил цените... да, да!
Сега просто ще има една единствена цена. За всички. По-висока.
А господата преподаватели и администратори ще имат "членски карти" за намаление.
:)

НЯКОИ РАБОТИ КАТО ГИ ПИШЕТЕ, мислите с... моя!
 
X

Да помогнем на украинските деца!