Трима ученици на Теодосий Теодосиев събират пари за стаж в САЩ

OFFNews 28 юли 2019 в 15:21 5407 0

Теодосий Теодосиев.

Трима от учениците на прочутия учител по физика Теодосий Теодосиев са били поканени в Сан Диего на летен стаж, но не могат да си позволят да отидат, тъй като ще са им нужни 15 000 долара, за да покрият разноските си по транспорт, храна и спане за трите си седмици там, предава БНТ.

Това са нашите многократни медалисти от международни състезания Александър Глушков, Александър Проданов и Стилиян Иванов.

"Аз лично съм изключително горд от факта, че бях избран като един от хората, които да отидат там, тъй като наистина проф. Теньо Попминчев е един така светъл представител - това, което България може да постигне в научната област. И наистина той с това, че е бил лауреат за Нобелова награда, с изключително голяма вероятност да спечели такава. С невероятното си постижение, което в интерес на истината е било смятано за невъзможно, преди той самият да го направи, мисля, че наистина да имаш възможност да се докоснеш до такъв човек е една много добра възможност", коментира Александър Проданов.

Проф. Теньо Попминчев, който придоби световна известност с откритието си в лазерните технологии, е поканил и своя учител Теодосий Теодосиев, но той отказва да отиде, тъй като иска да даде шанс на някои от другите ни активни учени.

Банковата сметка за дарения от България е:

Титуляр на сметката: Фондация "ТЕО"

Банка ДСК АД

Клон: Казанлък

BIC: STSABGSF IBAN:

BG41STSA93000021850154

Важно!
Необходимо е да се отбележи, че
средствата са за стаж в Popmintchev Labs.
……………………………….
За дарения от чужбина:

Name: Fondatsiya "TEO"
Address: 1, Trapezitsa str. 6100 Kazanlak, Bulgaria Bank
Name: DSK BANK Bank Address: 19, Moskovska str/ 5, Georgi Benkovski str
1036 Sofia, Bulgaria BIC/SWIFT
Code: STSABGSF
IBAN: BG41STSA93000021850154

Важно! Необходимо е също да се отбележи, че средствата са за стаж в Popmintchev Labs.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки