Цъфна и асфалтът на чисто новия Дондуков (снимки)

OFFNews 08 януари 2018 в 10:01 7823 1

Неправителствената организация Спаси София разпространи днес снимки, показващи дупки, неравности и разпаднати делинеатори на велоалеята по открития преди по-малко от месец бул. Дондуков в София.

От фотосите става ясно, че освен неравните павета, вече и по асфалта има сериозни проблеми.

От организацията припомнят, че многократно докато траеше ремонтът са сигнализирали за некачествено строителство, но мерки, които да гарантират, че похарчените над 7 млн. лв обществени средства ще доведат до дълготрайни резултати така и не са взети.

От Спаси София заявяват също, че няма как всеки път оправданието да бъде, че обектът е в гаранция и дефектите ще бъдат отстранени за сметка на фирмата изпълнител като припомнят, че от години настояват за създаването на черен списък на фирми, които строят некачествено. Исканията им до този момент са без резултат.

"Г-н Радев, хванахте ли човекът, който вадеше паветата?" - обръщат се към министъра на вътрешните работи още от организацията, припомняйки, че малко преди откриването фирмата изпълнител разпространи видео материал показващ човек, който вади павета от булеварда.

Спаси София изразяват и своите опасения, че накрая може да се окаже, че същите, които вадиха павета, са тези, които поставяха асфалта и затова настояват за незабавни отговори от МВР.

Борис Бонев от организацията припомни, че това не е първият, а поредният случай на некачествено строителство в София и отдавна е дошло времето за много по-сериозни мерки за справяне с проблема, който касае харченето на обществени средства и добрата и устойчива градска среда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!