Срещата в СОС пак не роди нищо, Бонев е оптимист

Вариантът с ротационен председател отпадна окончателно

OFFNews 15 януари 2024 в 13:16 1573 2

Борис Бонев

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Няма напредък в разговорите за консенсус за председател на СОС, обяви лидерът на столичните социалисти Иван Таков след среща с ПП-ДБ-СС и кмета Васил Терзиев. На разговорите присъстваха Карлос Контрера от ВМРО и проф. Вили Лилков от "Синя София".

Според Таков градът е в аварийно състояние. 

"Недоверието е много голямо за намиране на пресечни точки с най-голямата група в СОС. Видно е неумението за търсене на политически консенсус в Общинския съвет, тъй като на днешната среща общо взето форматът не се промени, не е намерен по-широк консенсус да се търсят варианти за разрешаване на ситуацията в СОС", каза още Таков. 

Борис Бонев подчерта, че е опитимист, защото се върви в правилната посока - сяда се на масата и се водят разговори. 

Положително е, че и БСП се присъединиха към разговорите и общо е мнението, че на 25 януари трябва да намерим решение, заяви проф. Лилков. Временен председател до приемане на бюджета ще даде време на политическите сили да продължат преговорите за евентуално съставяне на коалиционно мнозинство, което да поеме управлението на столицата“, обясни той. 

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера също изтъкна като положително, че разговорите продължават, защото „можеше да се случи обратното“. „Категорично не изключвам никоя от политическите групи от разговорите и отново ще поканим колегите от ГЕРБ и от „Възраждане“. Надяваме се четвъртък или петък да имаме отново среща, на която кметът Терзиев пое ангажимент да запознае в общи линии общинските съветници с разчетите и предвижданията на бюджета, което ще бъде изключително полезно“, смята той. 

Вариантът с ротация на председателя на съвета отпадна окончателно, той предвиждаше на поста първо да е Вили Лилков до април, после Иван Таков или Диана Тонова от БСП - до август и накрая Борис Бонев, всеки по три месеца. Това предложение на ПП-ДБ-СС не срещна подкрупа от другите групи в СОС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11982

2

leomesi

16.01 2024 в 10:33

Неговият оптимизъм до нищо добро не води

14469

1

случайно прочетох

15.01 2024 в 13:53

И аз съм оптимист. Нови избори!

ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ 5 746
ВЪЗРАЖДАНЕ 36 388
ГЕРБ /СДС/ 65 070
МК ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА- ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ(СПАСИ СОФИЯ) 112 087
БСП 45 291
Местна коалиция КОД ( ДДД-ДЗ, БДФ) 15 210

и 25000 гласа с преференция за Бонев....
 
X

Да помогнем на украинските деца!