Софийско училище прави "растяща" класна стая

OFFNews 01 април 2017 в 07:30 3551 0

Растяща - в буквалния смисъл на думата - класна стая създава софийското 107 основно училище "Хан Крум".

Тя е част от двора на училището на ул. "Димитър Димов" 13 в столичния ж.к. "Лозенец", а целта ù - децата да се учат от практиката, а не само от учебниците.

"Стаята" има две основни зони - био градина, в която се отглеждат органично чисти зеленчуци, плодове и билки, и "интерактивна зона за откривателско учене", което става чрез наблюдение, експерименти, работа в екип.

Учим се да отглеждаме ядивни растения и на позитивни човешки отношения, обясняват инициаторите от училището на сайта на инициативата.

Днес ученици, учители и родители ще се съберат към 9 ч., за да подготвят градинката за новия сезон, а инициаторите ги приканват да си носят градински инструменти, семена и коренчета на цветя и билки, а също да доведат и приятели. По план акцията им ще продължи до 13 ч.

Инициативата започва през 2015 г. От училището искат да създадат богато на екологични системи пространство в двора, което да се превърне в зона за учене на практика, чрез която децата да започнат и да работят добре в общност. Създадохме лехите пътечките, оградките, системата за поливане и със солидарни усилия и доброволния принос на училищната общност и приятели от квартала, а семенцата и разсадите са ни дар от нашите баби и дядовци от село, разясняват от училището.

Те гарантират, че при отглеждането на растенията не се използват никакви химикали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews