Расате: Зад гражданските патрули стоят сирийски бизнесмени

Елица Мартинова 25 ноември 2013 в 07:57 4886 9

Боян Расате. Снимка: БГНЕС
Боян Расате. Снимка: БГНЕС

 

„Зад тези патрули застават сирийски бизнесмени, за да може проблемът с бежанците и имигрантите да се реши.“

Това заяви пред „Нова телевизия“ Боян Расате, който е сред организаторите на групите, наричащи себе си „граждански патрули“, които обикалят вечерно време в центъра на София.

Според Боян Расате в общественото пространство умишлено се разгръща кампания срещу патрулите. Запитан с какво основание си позволява да изземва функциите на МВР, Расате отговори:

„Не изземваме функциите на МВР – след като се опитаха да внушат, че изземваме функциите, се опитаха да ни противопоставят на сирийската общност. Няколко демократични соросоида като Асен Генов се опитаха да опорочат инициативата. Истерия компрометира гражданските патрули“, каза Расате.

По думите на Расате става въпрос мащабна кампания за дезинформация, която цели да настрои хората срещу гражданските патрули.

Той уточни, че хората, които се включват в неговата инициатива, са „с професия, със семейство, с интелект, даже се оказа, че не са фашисти“.

„Гражданските патрули патрулират цяла седмица – няма конфронтация, няма проблеми. Когато патрулите са на улицата, бежанците, имигрантите и негрите се разпръскват веднага“, каза Боян Расате и допълни, че патрулите му не закачат никого, а само уведомяват полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews