Проверка кой пусна Бююк у нас в „Гранична полиция“ и Дирекция „Миграция“

ОFFNews 12 август 2016 в 17:16 5344 5

Снимка БГНЕС

Със заповеди на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова започват проверки в ГД „Гранична полиция“ и Дирекция „Миграция“, за да се установяват обстоятелствата, при които е допуснат на територията на страната ни турският гражданин Абдуллах Бююк, както и правомерността на действията на служителите на Дирекция „Миграция“ по неговия казус.

Проверките са възложени на Дирекция „Инспекторат“, се съобщава от МВР.

Припомняме ви, че страната ни екстрадира Бююк по искане на турските власти, които изтъкнаха мотива, че той е имал общо с опита за преврат в съседката ни наскоро.

Редица политици и експерти обаче заявиха, че незабавното изпълнение на екстрадацията от страна на България е незаконно и морално неправилно, а искането на Турция не е било легитимно. 

Съдът в България дори преди време се произнесе против връщането на Бююк в родината му заради липсата на "гаранции за справедлив съдебен процес".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

3

Big Smile

12.08 2016 в 18:43

Мутрите са безмилостни към тези, които могат да тъпчат и сервилни към тези, които ги респектират. За това са сложени там, където са.... Горкото турче, дано не е гледало Midnight Express......
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки