Пролетта продължава с облаци и валежи

OFFNews 21 март 2024 в 06:11 817 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Облачно, с валежи от дъжд, на места примесени със сняг, ще е времето днес. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в Североизточна България между 8° и 11°, в София - около 13 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините ще има променлива облачност. Главно в масивите от Източна България, както и в Централна Стара планина, ще превали сняг, в ниските райони - дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6°, а на 2000 метра – около минус 1 градус. 

Дъждовно и ветровито ще е и край морето, вятърът ще е слаб. На брега, а и сред вълните от 1-2 бала, термометрите ще се качат до 9-10 градуса. 

Утре в западната половина от страната ще е почти тихо, предимно ясно и на отделни места ще има условия за слани. В източната ще духа слаб северен вятър, ще има разкъсана облачност, преди обяд на много места в равнините значителна ниска, от която е възможно и да преръмява, а сутринта и видимостта ще е намалена. През почивните дни ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините е възможно да превали слабо. В събота вятърът ще стане южен, все още ще е слаб, но ще започне затопляне. В неделя вятърът ще се усили и затоплянето ще e по-чувствително; максималните температури ще са между 15° и 20 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки