Полицаите с палатка пред НС, ако не получат 30% увеличение, започват национален протест

Униформените категорично не са съгласни да получат повече пари за сметка на детските надбавки

OFFNews 17 ноември 2020 в 13:27 2105 0

Синдикални представители и служители на МВР разпъват палатка пред Народното събрание в знак на протест срещу отношението на управляващите към труда на униформените.

Около нея ще е подредена изложба със снимки, които показват работата на полицаите по овладяването на кризата с COVID-19.

Служителите на реда са против предлаганото увеличение на заплатите им с 15 процента и настояват да получат 30-процентно увеличение на възнагражденията. Освен това те не са съгласни и с идеята парите от детските надбавки да бъдат дадени на полицаите и смятат, че това е опит за разделение на обществото.

Протестната акция започна около 12 ч. на обед с построяването на една от палатките пред парламента и поставянето на десетки снимки като част от изложбата, които доказват, че полицаите също са на първа линия.

Палатковият лагер и изложбата ще останат до края на седмицата пред сградата на парламента. В същото време синдикатите в МВР призоваха служителите да се събират пред управленията на полицията в цялата страна.

Лагерът в София ще остане до края на седмицата.

„Освен това сме се обърнали към нашите структури по места – нашите членове, пък и не само нашите членове, да изразят мнението си по въпроса и позиция с много кратка поява, в порядъка на минути, пред служебни сгради на министерството в обедните почивки или при смяна на дежурните смени, като в рамките на минута или по-малко от минути светлинни и звукови сигнали на служебни автомобили“, каза Валентин Попов, лидер на Синдикалната федерация на полицаите.

От синдиката на служителите на реда са категорични, че ако не се стигне до споразумение до края на седмицата, ще бъде организиран национален протест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews