Почина проф. Юлиан Райнов -дългогодишен ръководител на Клиниката по хематология на ВМА

OFFNews 17 септември 2023 в 12:03 4178 0

Снимка ВМА

проф. д-р Юлиан Райнов

Почина дългогодишният ръководител на Клиниката по хематология на ВМА проф. д-р Юлиан Райнов, съобщиха от лечебното заведение. Той си отиде след продължително боледуване.

Проф. Райнов бе изключителен човек, преподавател и лекар, отдаден на пациентите, медицината и науката. Целият си професионален път той посвети на Военномедицинската служба на Република България. За нас ще остане ярък пример за отдаденост и за последователно следван път. Ръководството и личният състав на ВМА изказваме своите най-искрени и дълбоки съболезнования към семейството и близките на проф. Райнов", пишат от лечебното заведение.

Д-р Юлиан Райнов, д.м. е роден в гр. Шумен, където работи като войскови лекар във Висшето военно-артилерийско училище. В продължение на над 50 години изминава пътя от ординатор, асистент, старши асистент, главен асистент в Клиниката по гастроентерология и хематология. По-късно е заместник-началник, началник на Клиниката по хематология на ВМА-София. Има 4 клинични специалности: вътрешни болести, военно-полева терапия, клинична хематология и онкология, с множество специализации у нас и в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews