Пътната обстановка в София е усложнена, снегът пак ни изненада

Кметът ще глоби фирмата, която почиства "Триадица", "Витоша" и "Младост"

OFFNews 30 ноември 2021 в 08:11 4622 0

Снимка БНР

Усложнена е пътната обстановка в София заради падналия първи сняг за сезона.

Закъсал автобус има на булевард "Симеоновско шосе". Проблем има и с контактната мрежа за трамваите по бул. "Граф Игнатиев". Към 7 ч. в участъка между пл. "Славейков" и метростанция "Стадион Васил Левски" близо 10 трамвая изчакваха на място. Поне два аварийни екипа работеха по отстраняване на щетите в участъка, съобщи БНР.

4 дървета са отстранили от пътните платна екипите на аварийното звено в различни райони на града.

Фирма ще бъде глобена заради забавяне в почистването - тази, която отговаря за район "Триадица", "Витоша" и "Младост", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която е на терен и лично проверява работата на почистващите фирми.

На терен са всички екипи, както 178 почистващи машини, така и всички контролни екипи на Столичния инспекторат, на Аварийната дирекция. Продължава почистването. 

По думите ѝ приоритетно се почистват улиците, откъдето преминава градският транспорт.

Основни булеварди в столичния квартал Младост не бяха помирисали снегорин в 7,15 часа тази сутрин, видя репортер на OFFNews.

Водачите на леки автомобили са призовани да шофират внимателно и със зимни гуми.

Красимир Димитров, ръководител на аварийното звено, посочи къде шофьорите трябва да бъдат особено внимателни.

"Тази сутрин трябва да обърнат внимание особено на подходите на южната дъга, подходите Бистрица, Бояна, Драгалевци, подходите към Витоша естествено, на тези, които обслужват хижите. Трябва да са внимателни, трябва да са с вериги, особено за Витоша. Иначе повечето стръмни и опасни места са обработени. В момента се разхвърлят соли, с които се обработват пътищата, така че с идването на трафика ще стават на вода основните пътища. В момента такива са бул. "Ботевградско шосе", бул. "Сливница", бул. "Цариградско шосе" и бул. "Черни връх", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки