Организират национално състезание по чужди езици за гимназисти

offnews 09 октомври 2017 в 13:41 2100 0

Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения за ученици от 7-и до 12-и клас ще се проведе в Девин. "Аз мога - тук и сега" е инициатива на едноименното сдружение и група частни езикови училища, провежда се за трета година.

Тази година то ще започне на 10 ноември и ще приключи на 12-и същия месец.

Регистрацията за участие продължава до 27 октомври. Тя може да се направи през сайта на сдружението.

Състезателните категории са: английски, немски, испански и френски език. Етапите са: слушане с разбиране (интервю), четене с разбиране ("Тествай знанията си") и създаване на текст ("Изрази себе си в есе"). Темата за есето се съобщава в деня на състезанието.

Децата се разпределят по групи в зависимост от това в кой клас са - има една група за седмокласници и осмокласници, една за 9-и и 10-и клас и една за 11-и и 12-и клас.

Състезателите, класирали се на призовите места, ще получат парично-предметни награди. Всички останали участници ще получат сертификати за участие и подаръци от партньорите на събитието.

В първото издание през 2015 г. участваха 150 ученика и 35 ръководителя от 21 населени места. Година по-късно участниците бяха 198 с 50 ръководители от 27 градове и села. Очакванията сега са за повече от 300 участници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews