НМФ опроверга Кралев: Дъщерята на Кутев не е при нас

OFFNews 18 юни 2021 в 14:58 2416 0

Националният младежки форум излезе с позиция, след като преди два дни бившият спортен министър Красен Кралев заяви, че "дъщерята на Антон Кутев от Национален младежки форум е получила средства по програмата на спортното министерство през 2020 г."

От НМФ пишат, че Мина Кутева е напуснала Управителния съвет година преди форумът да кандидатства по проекта. 

Форумът остро осъжда "направените, за пореден път, внушения, твърдящи политическата обвързаност на организацията с отделни политически субекти, които бяха отправени по време на пресконференция на г-н Красен Кралев, бивш министър на младежта и спорта и настоящ кандидат за депутат от ПП ГЕРБ".

Брифингът, на който Кралев каза, че дъщерята на Кутев е получила средства, беше заради изнесени данни от настоящия министър на младежта и спорта и от говорителя на Министерски съвет, според които ММС е раздало милиони на Стъки, ИПОН и свързани лица. 

От НМФ пишат, че дъщерята на говорителя на правителството Мина Кутева е била част от Управителен съвет на Младежкия форум в периода 2017 - 2019 г. Към момента на подаване на проектно предложение № 41-00-143, а именно 18.06.2020, Кутева, вече не е част от организацията и не изпълнява ръководна или друга роля в нея. Тя никога не е заемала и роля по отношение и на споменатия проект.

Оттам оборват и твърдението, че са финансирани по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по програмата за хазарта, тъй като Сдружението никога не е изпълнявало проектна дейност по тази програма.

От НМФ пишат още, че липсва прозрачност в работата на министерството: "Към момента на страницата на Министерството има публикувано единствено кратко резюме на проектите. Не са предоставени график на проектите, текущ прогрес по изпълнението, както и резултати от извършените дейности". 

От младежкия форум добавят и че нееднократно са давали препоръки, сред които за актуализации на националните програми за младежта, по-чести срещи на местно и национално ниво между институциите, разработване на единна система за наблюдение за политиките за младежта и разработване на общи указания за изпълнение на Национална стратегия за младежта и други.

От форума са готови да подкрепят въвеждането и прилагането на препоръките в доклада с цел повишаване на качеството на младежката политика на национално ниво. НМФ осъжда действията, свързани с уронване имиджа на организации с доказана експертиза и опит в сферата, които вършат работата си отговорно и прозрачно в полза на младите хора в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки