Над 120 българи, сред които и деца, са блокирани на летище в Италия повече от 15 часа

OFFNews 06 август 2023 в 15:08 7965 0

летище София

Снимка БТА/Владимир Шоков

Българите са без храна, деца са спали на пейките

Над 120 българи, сред които и деца, са блокирани на летището в Бари, предаде бТВ. Повече от 15 часа те нямат информация как ще бъдат превозени до България.

Полетът от Бари до София е трябвало да излети в събота в 22:35 ч. българско време. Първоначално пътниците са информирани за закъснение от над 2 часа, разказва Филип Петрунов. Суматохата обаче настъпва след качването им в самолета.

"При пилота влизаха и излизаха. Говореха по телефона. След което стюардесата казва: "Полетът се отменя". Не дадоха никакво обяснение. Казаха, че ще получим информация", посочи мъжът.

Петрунов допълни, че един от пътниците, който е авиомеханик, е говорил с пилота. Пилотът обяснил, че работното му време е приключило и няма повече да изпълнява полети, тъй като цял ден е на кафета и е недопустимо да лети към София.

"Доколкото разбрахме, в София е имало и гръмотевици и буря", допълни мъжът.

Представител на авиокомпанията не е имало.

По думите му българите, блокирани на летището, нямат без храна, а малки деца спят на пейките. "4-5 души пуснаха SMS-и. Екипът правел всичко възможно да намери хотели. За над 120 души засега е невъзможно. Ние търсихме хотели, но всичко беше затворено", обясни мъжът.

От авиокомпанията са се ангажирали да проверят случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки