МОЧА: Вдигат ограда около опасния компрометиран монумент в Княжеската градина

OFFNews 22 август 2023 в 18:59 9543 6

Снимка Facebook / Marta Georgieva

Около опасния и компрометиран паметник на окупационната съветска армия в Княжеската градина ще бъде вдигната ограда, съобщи със статус във фейсбук кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

"Днес главният инженер на район Средец подписа "План за безопасност и здраве" на областната управа за поставяне на ограда около компрометирания и опасен т.нар монумент в Княжеската градина. Вчера планът беше съгласуван и от дирекция Зелена система, а преди това и от дирекция Управление и анализ на трафика на СО", обяви районният кмет.

Трайчо Трайков допълни също, че от полицията са съобщили, че все още не са получили искане от СО за премахване на незаконно поставените около съоръжението преместваеми обекти, въпреки информацията от кмета на СО, че това е направено. Както изрично посочих в писмо до дирекция Сигурност на СО, това противоречи на условията на съгласувателното писмо и създава предпоставки за инциденти.

"Фактът, че г-жа Мая Манолова ме кълне в почти всеки свой пост във ФБ, сам по себе си не намалява необходимостта от реални институционални действия", завършва поста си Трайчо Трайков.

"След упражнения натиск от гражданското общество и БОЕЦ, днес Столична община разписа необходимите документи за обезопасяването на МОЧА, поставянето на строителна ограда и старт на демонтажа на плочите", написаха от Гражданското движение "БОЕЦ". Според движението до четвъртък палатките трябва да бъдат отстранени, а до 31 август монументът на окупационната Червена армия да е ограден и реално демонтажът да е започнал. "Бъдете готови за протести, ако сроковете не се спазват", призовават от "БОЕЦ"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

7

Арис

26.08 2023 в 14:59

След (МОЧА) идва ТИКВОЧА

4638

6

Того

23.08 2023 в 05:37

Този монумент наистина е най-добре да бъде претопен, но се съмнявам, че в Кремиковци е останала някаква пещ в която това да бъде осъществено. По-добре да го дадат на циганите за скрап.

500

5

г-н Балкански

23.08 2023 в 00:11

Вместо да вдигнат самото чучело и да го претопят в Кремиковци за нещо полезно, те ограда ще ми вдигат около тоя боклук...

-1100

4

qwertz

22.08 2023 в 22:16

47-ма mehanizirana бригада е евакуирала цивилните от роботина. Сега е под контрола на UA. Първа стъпка по пътя към Токмак.

Много по-здрави на руските мекерета...и на турските също.

788

2

jorj

22.08 2023 в 20:52

Вдигни се народе, огради моча и с ИМПИЙЧМЪНТ ГЛАВОЧА! Нетрябва до остовяме съдбата на България в ръцете на лая общата!!!

2550

1

alfakentavur

22.08 2023 в 20:43

Разкарайте този лъжлив паметник.

Ето и нещо, което не съм видял журналист да напише:

Защо Путлер финансира почти всички "патриотични" партии в Европа?
Защото това е най-лесният начин да привлечеш елементарните "умове" на един народ. Купуваш си и още няколко маааалко по-интелигентни да ти спускат опорките. "Политици" като Зеления чорап и си готов.

Вижда се от самолет, по дяволите.....
 
X

Да помогнем на украинските деца!