Министър Цоков разпореди проверка на избора на Любомир Спасов за декан в СУ

Александра Маркарян 11 юли 2023 в 11:02 2164 1

Любомир Спасов

Снимка Александра Маркарян

Любомир Спасов

Министърът на образованието Галин Цоков разпореди незабавна проверка на избора на декан на медицинския факултет на Софийския университет, съобщи МОН.

Вчера скандалният Любомир Спасов - направил си мезонет в Правителствена болница - бе избран за декан, а преподаватели обявиха, че изборът е бил направен под натиск и при груби нарушения. Те застанаха с имената и лицата си зад твърдението си.

"Във връзка с постъпил сигнал министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди незабавна проверка на процедурата за избор на декан на Медицинския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Ще бъде изискано от висшето училище да предостави цялата налична информация на министерството, като ще бъде проверена законосъобразността на процедурата.

МОН очаква и становището на Контролния съвет на Университета, който също е сезиран", се казва в прессъобщението на МОН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Морски

11.07 2023 в 20:36

В Икономически университет - Варна само ректорът има право да предлага на Общото събрание на факултета кандидат за декан. Не е разрешено някой друг да издига кандидатури или сам да си я издига. После се гласува само кандидатурата предложена от ректора. Така има ред, дисциплина и винаги се избират "правилните" хора.
 
X

Да помогнем на украинските деца!