Мъж спаси две деца от горящ апартамент

Децата са били оставени сами

OFFNews 20 април 2024 в 20:18 2006 0

Снимка GettyImages

Мъж спаси две деца- на 2 г. и 6 г., от горящ апартамент. Те са били оставени сами в жилище в столичния кв. "Люлин", в което избухва пожар, предаде бТВ. 

Минути преди 12 ч. мъж чува детски вик.

"Излизайки от асансьора ме посрещна уплашено дете, което викаше: Помощ, помощ!. Влязох в апартамента. Първоначално не знаех, каква е причината да ме вика малкия, в последствие видях дим, който излизаше от едната стая. Овен пожара, огъня, който видях, не можех да разпозная други силуети. Тръгнах да го извеждам, но той каза, че брат му е там", разказва мъжът.

По-малкото дете първо не реагира. Секунди по-късно повиканият на помощ съсед успява да стигне до него.

"Доста трудно успях да стигна до някаква мебел, където горе-долу се чува гласчето. Оттам вече, викайки го и протягайки се напред, успях да напипам ръчичка. И го измъкнах. В коридора още звънях на 112", спомня си мъжът.

На място идват пожарна, линейка и дядото на децата, който разказва пред бТВ, че отишъл да им купи закуска. Твърди, че за първи път ги оставя сами.

"Имам подозрения, че не беше в трезво състояние, така да го кажем, би могло да е от шока. Каза, че е бил за закуси, но се върна без закуски", коментира мъжът, спасител децата.

По думите му те често са оставяни сами.

"Много често съм виждал децата в това състояние, боси, а излизащите родители за мен са в неадекватно състояние, съжалявам че трябва да го кажа", казва още съседът.

Група съседи помогна с разчистването на апартамента и са готови да помогнат на семейството да възстановят дома си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки