КТ Подкрепа организира шествие и рок концерт на 1 май

OFFNews 28 април 2023 в 12:07 3232 1

Шествие на КНСБ

Снимка КНСБ

Маршрутът на шествието

На 1 май 2023 г. – Деня на труда, Конфедерацията на труда „Подкрепа“ организира празнично шествие от 11:00 ч. от пл. “Света Неделя” в София до музея “Земята и хората”, където от 12:30 ч. започва концерт “РОК ЗА ТРУДА”, съобщават от синдиката.

На сцената ще се качат известни български рок банди и изпълнители, сред които “СПРИНТ”, “АТЛАС”, “ХОРИЗОНТ”, “ДИСОНАНС”, „ВАЛДИ И ДИМИ“, „МИЛЕНА“, „КРИЗА“, „ЕТАЛОН“, “МЕДИКУС”, “ВАСКО КРЪПКАТА”, „ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД“, „КОНКУРЕНТ“ И ДР.

Музикалното събитие ще продължи почти 9 часа.

Инициативата е породена от желанието на КТ „Подкрепа“ да покаже, че 1 май е ден на работниците, които вече 137 години се борят за правата си и заради които днес има 8-часов работен ден, здравеопазване, детски надбавки, обезщетения, защитно и предпазно работно облекло, поясняват организаторите.

На този 1 май КТ „Подкрепа“ отново ще постави исканията си за повишаване на доходите, ефективен енергиен преход, 80% покритие с колективно трудово договаряне на заетите във всички браншове, приемането на закон, който да гарантира конституционното право на стачка и отпадане на лошите условия на труд.

Тази година в инициативата на КТ „Подкрепа“ ще се включи и Националната комисия за борба с трафика на хора, с цел информиране на хората за трудовата експлоатация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

стикс

28.04 2023 в 12:24

Искаме си подуенските баби,в краен случай бабите от Бистрица.Та тези обръснати рокаджии не са за гледане.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки