Кмет иска 4 имота от 'Пазари Изток', ще прави наказателен паркинг в Студентски град

Според Петко Горанов общинското дружество действа като скрита агенция за приватизация

OFFNews 20 ноември 2020 в 11:17 3272 0

Снимка Фейсбук на Петко Горанов

Четири имота от общинското дружество "Пазари Изток" ЕАД да бъдат извадени от капитала му и да се предоставят на район Студентски, иска кметът му Петко Горанов. 

Първият е имот в кв. „Витоша ВЕЦ-Симеоново“, който тази общинска фирма е превърнала в паркинг, а ние искаме да направим парк, обясни за OFFNews районният кмет от Демократична България. Той настоява и за имот в Мусагеница до метростанция „Г.М. Димитров“, като идеята е или парцелът да остане за озеленяване или да се превърне в буферен паркинг. 

Близо да парк "Студентски" е третият парцел, който според Горанов трябва да се предостави на ЦГМ за наказателен паркинг с цел репатрация на неправомерно паркирали автомобили в Студентски град. Шефът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев е бившият кмет на район Студентски от ГЕРБ, Горанов го победи на последните местни избори.  

А четвъртият имот е пред Студентска поликлиника, който е отдаден от "Пазари Изток" за частен паркинг. Той трябва да се предостави за управление на самото ДКЦ за нуждите на неговити пациенти, категоричен е Горанов. Именно за този паркинг тръгна спор между Горанов и общинската фирма, която управлява 13 пазара в столицата. Най-апетитните имоти в район „Студентски“ са включени в капитала на общинската фирма „Пазари Изток“ ЕАД и те работят като скрита приватизационна агенция, обяви Горанов. 

Изпълнителен директор на дружеството е Даниела Стойнева, членове на борда са Димитър Кунов, бивш общински съветник от БСП, и Пенка Арменкова, бивш кмет на "Оборище" от СДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки