Йотова: 22 септември е сакрална дата за България

OFFNews 22 септември 2017 в 13:20 4199 2

Военен ритуал по издигане на българското знаме на хълма Царевец отбеляза честванията на Деня на независимостта във Велико Търново. Преди това в града бе обслужена и литургия в храм "Св. Четиридесет мъченици".

На тях присъства вицепрезидентът Илияна Йотова, която заяви в речта си, че е огромна чест "всеки български държавник да говори пред българските граждани на този ден. Днес българската държава е изправена пред важни решения. Гражданите искат тя да е силна за, а институциите да работят за тях. Днес повече от всякога българските държавници трябва да сме достойни за делото на независимостта", продължи Йотова.

"Денят на българската независимост е празник. Но Независимостта поставя съвременните български държавници пред истинско изпитание - да освободим всеки български гражданин от зависимостта на бедността, от грижата за качествено образование и здравеопазване, от мъката по напускащите родина наши деца", продължи тя.

С думите "До живее свободна и независима България! Да живее българският народ!" завършва манифестът по обявяване на независимостта,  но започва новата българска история", заяви Йотова.

Тя определи датата 22 септември като "сакрална" за България. Именно на нея държавата ни "скъсва с позорните белези на зависимостта и", продължи речта си вицепрезидентът.

На честванията на празника във Велико Търново присъства кметът на града, депутати и министри. След издигането на трибагреника на Царевец се извърши и празнично шествие до паметника "Майка България"

Кадри: БНТ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

22.09 2017 в 14:02

Г-жо Йотова, българите имат пре-много причини да имат добро самочувствие. Политическата класа е тази, която има интерес те да имат ниско самочувствие и затова им го подръжат такова.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews