Изплатиха средствата от първия транш на пострадалите от наводнението в Царево

OFFNews 20 март 2024 в 17:09 936 0

Снимка Министерство на туризма

Наводненията в Царево

Изплатени са средствата от първия транш на пострадалите от наводнението в Царево през септември миналата година, предаде БНТ. В часовете след бедствието беше създадена специална дарителска сметка, по която да бъдат набрани средства за подпомагане на засегнатите собственици на имоти и бизнеси на територията на общината.

В дарителската сметка са постъпили средства в размер на 396 271,79 лв. Тя е закрита на 31.12.2023 г., а по-рано през същия месец с решение на Общинския съвет в Царево е създаден Обществен съвет за управление на даренията от тази сметка. Част от сумата беше разпределена между пострадалите, спрямо степента на понесените щети.

Финансовата помощ към пострадалите физически и юридически лица вече е изплатена по банковите им сметки. Помощта към наследниците на две от жертвите ще бъде преведена в следващите дни след набавяне на необходимите документи.

"Всички ние следва да изразим благодарността си към дарителите – физически лица, малки и големи фирми, други общини, училища и много други субекти, чрез чийто дарения бе събрана тази сума", заявиха от Община Царево.

Оттам допълват, че няма да използват събраните средства за общински проекти. Те ще бъдат насочени единствено и само към пострадалите хора, семейства и бизнеси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!