Иван Бояджиев: Информацията за атентат не е сериозна

Юлиан Христов 09 януари 2012 в 12:09 1767 0

Иван Бояджиев. Снимка: БГНЕС
Иван Бояджиев. Снимка: БГНЕС

Няма основания, тиражираната от израелските медии информация за предотвратен атентат у нас, да се смята за сериозна, коментира пред OFFNews Иван Бояджиев, експерт по сигурността в Столична община. Той обясни, че подобна информация се тиражира около всеки 12 януари, когато се отбелязва годишнина от ликвидирането на лидера на „Хизбула“ Имад Мугния.

Според Иван Бояджиев не е нормално израелските медии да разполагат с информация от службите, а нашите служби да не знаят за подготвянето на атентата. Причината е, че „Мосад“, а и която и да е служба, не разпространява информация през медиите. Още повече, че българските служби имат много добри контакти с израелската.

По думите на Иван Бояджиев полетите за Израел традиционно се проверяват по-щателно. Често полетите се проверяват специално от израелски агенти, тъй като тези дестинации се смятат за рискови.

По повод разпространените информации Столична община няма да предприеме по-засилени мерки а сигурност, обясни Бояджиев. По думите му подобни прояви чрез медиите целят единствено създаването на хаос и насаждането на страх у хората.

МВР няма информация за това, в автобус с израелски туристи да е имало поставен пакет с взрив. Пред OFFNews от пресцентъра на министерството не отрекоха, но и не потвърдиха информацията за това дали такъв пакет е бил откриван. От „Гранична полиция“ пък уточниха, че информацията по случая трябва да бъде дадена не от тях, а от пресцентъра на МВР, тъй като това касаело няколко служби.

По-рано днес се появи информацията, тиражирана от електронния сайт на израелската телевизия „Аруц Шева“, че българските служби за сигурност са предотвратили планирано терористично нападение срещу израелски туристи. Нападението било планирано с поставянето на взрив в автобус с с туристи, идващи от Турция.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews