Хаос в магазини и аптеки. Пазаруването се оказа проблем и за възрастни, и за млади

OFFNews 12 ноември 2020 в 20:40 10995 0

Заповедта на здравното министерство от снощи възрастните над 65 г. да пазаруват само между 8 и 10 часа доведе до пълен хаос в столицата. Допълнителен "бонус" бе и това, че голяма част от хората не бяха запознати с разпоредбата, което доведе до скандали в магазините. Голяма част от търговските обекти пък отварят врати след 10 часа, което прави невъзможно пазаруването на пенсионерите. 

Пред голяма част от хипермаркетите се образуваха и огромни опашки от подранили "млади" и пенсионери. Проблем се оказа и извеждането на възрастните от магазините точно в 10 часа.

„ Има човек, който ги спира да влизат след 10 часа възрастните хора, и съответно младите могат да влязат, има ограничителни табели, всичко е упоменато на входа”, обясни Антоанета Петрова, служител в магазин, пред Нова тв в опит да обясни случващото се.

Още по-трагично бе положението пред аптеките. Непреодолимо препятствие за възрастните се оказа и фактът, че често до 10 часа лекарствата им все още не са доставени. Фармацевтите намират и други проблеми в мярката.

„Вероятно ще доведе до струпване на хора точно в този диапазон между 8 и 10 часа. Знаете, че по-възрастните хора са по-чести потребители на фармацевтични услуги и не съм убеден, че колегите ще успеят за 2 часа да обслужат толкова хора”, смята главният секретар на Българския фармацевтичен съюз Димитър Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews