Границата ни с Турция блокирана за нелегални имигранти

OFFNews 11 ноември 2013 в 09:16 7695 15

Границата между България и Турция. Снимка: МВР
Границата между България и Турция. Снимка: МВР

 

България реално затвори границата с Турция за нелегални имигранти. Това стана възможно с изпратените допълнително 1166 полицаи.

Само за едно денонощие от 8 ч. сутринта в събота до 8 ч. в неделя, патрулите са спрели влизането на 97 нелегални имигранти в България, съобщава вестник "Преса" и уточнява, че информацията е потвърдена от МВР.

Полицейските екипи прилагат нова тактика. Стоят на браздата и не пускат нелегалните през границата. Обаждат се на турските си колеги да ги приберат.

"На практика сме предотвратили влизането на 77 лица. Турските власти са задържали 9 лица по наш сигнал, 28 са престояли и впоследствие се връщат. В момента има 40 блокирани лица и чакаме турците да дойдат да си ги вземат, като съответно наблюдаваме 20 лица в дълбочина, които също няма да допуснем да влязат на наша територия", казва главният секретар на МВР пред изданието.

На границата ще бъдат изпратени още 300 полици от страната, както и голямо количество високопроходима техника. На браздата редом с униформените, вече "работят" и специално обучени кучета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки