Експерти: Обвиненията срещу шефа на Фонда за деца са абсурдни

OFFNews 21 април 2016 в 09:01 8118 1

Арестите във Фонда за лечение на деца са активно мероприятие. За това бяха категорични членовете на Обществения му съвет Мария Чернева и Красимира Величкова, които коментираха случая пред Нова тв тази сутрин.

Те определиха като абсурдни обвиненията в корупция и заявиха, че е имало напрежение между Фонда и Министерството на здравеопазването и натиск върху директора Павел Александров да подаде оставка. Този натиск е включвал дори лишаване от заплати - не били изплатени възнагражденията за декември с обяснението, че бюджетът е изчерпан.

Всеки път когато Фондът заработи, става нещо, коментираха от съвета.

След декемврийския случай Александров решил наистина да подаде оставка, но общественият съвет се противопоставил с аргумента, че всички проверки са показали, че няма нарушения и че няма основание за оставка.

С този екип Фондът е работил най-добре, най-много деца са заминали на лечение, с най-добри процедури, твърдят от обществения съвет.

Те коментираха и случая "бебето Дилян". Имаше две оферти - от Турция и Германия. Родителите предпочетоха Германия. Лекарите от клиниката в Тюбинген казаха, че тъй като случаят е много сложен, трябва да се съберат петима лекари, които да оперират. Все още клиниката не е определила дата, тъй като случаят е комплициран, казаха от обществения съвет.

В същото време, майката на детето заяви, че от Фонда ще финансират само операцията, а не и лечението. Тя твърди, че директорът на Фонда Александров се е държал арогантно с нея, говорил й на "ма" и "бе". Тя обаче категорично отрече някой да е искал подкуп от нея. 

Бившият министър Таня Андреева: Аз го уволних

Уволних шефа на фонда, когато бях министър. И при мен имаше проверки и бяха констатиране редица нарушения. И тогава имаше констатирани неправилно разходване на парите на фонда, плащане на квартири в чужбина, забавяне на разглеждане досиетата на болни деца, корупция. Посредници на шефа на фонда посрещат хора, които трябва да се лекуват в Турция и на тях им се плаща. Това разкри бившият здравен министър Таня Андреева по бТВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12302

1

Българофил

21.04 2016 в 10:56

Ама какво означава "Аз го уволних", бе? Когото барнат с корупция - директно затвор!!! Баце, дето вика в неделя, "Къде е Фидосова в момента?".... еми, къде, в затвора ли? Или да не харчим повече държавни пари за тех, направо уволнявай и го остави да си харчи натрупаните парета... яко а
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки