Борисов: Хората очакват от нас да защитим границата си с Гърция

OFFNews 27 март 2016 в 13:02 2865 6

От страна на Турция изненади към момента не очакваме, на гръцката граница е критичната точка за мигрантския поток сега. Затова ще помогнем на военните, за да направят просеки край границата, за да имаме готовност за изграждане при нужда на леко преградно съоръжение - тип "Бруно".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на церемония по откриването на модернизираната База за предно разполагане "Безмер".

Борисов каза още, че е против изграждането на ограда със страна член на Европейския съюз като Гърция и допълни, че в същото време "хората очакват от нас да защитим границата си".

Знаем, че в много сектори има желание за увеличаване на финансирането и правим всичко възможно да помагаме с ограничените ни ресурси. Над 1 млрд. лв. са отишли в сферата на отбраната. А над 3,5 млрд. лв. за здравеопазване, по отношение на което чух коментари, че сме казали как с 34 млн. лв. ще увеличим парите, а сме ги увеличили само с 14 милиона. Припомням, че съвсем скоро дадохме 20 млн. лв. за Спешната помощ, правим и спешни отделения като това в УМБАЛ „Св. Анна”, което всички видяха. Парите са на всички данъкоплатци, всички искат увеличение, но очаквам малко по-реалистични да са исканията, заяви още премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!