Близо 2000 души искат полицай Анна Витанова за вътрешен министър

OFFNews 23 юни 2015 в 20:29 9279 13

Близо 2000 души застават зад идеята полицай Анна Витанова да стане министър на вътрешните работи.

1790 души са харесали страницата във Facebook "Анна Витанова за вътрешен министър", като по този начин са подкрепили идеята Витанова да стане вътрешен министър на мястото на сегашния - Румяна Бъчварова.

Това не е единствената група, която застава зад полицайката. Друга страница, която носи името "Ние подкрепяме Анна Витанова" има 14 хил. харесвания. Коментарите, както и в първата, са предимно расистки.

Името на полцай Витанова отново нашумя след публикация в социалната мрежа Facebook. Тя публикува снимка със свой колега по време на протестите в "Орландовци", а описанието гласеше: "feeling да ни развържат ръцете". В коментар пък полицайката беше написала: „Ако си хванал повечко тен, гориш”. 

В профила на Витанова имаше и расистки публикации, но бе изтрит малко, след като снимката от "Орландовци" беше разпространена.

За пръв път името на Витанова пък нашумя по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Полицайката охраняваше Народното събрание и депутатите в него в "Нощта на белия автобус" - 23 срещу 24 юли 2013 г.

Това беше 40-ия ден на демонстрациите против кабинета "Орешарски", а редица от демонстрантите разпознаха Витанова като един от най- големите агресори през безсънната нощ. Някои граждани дори заявиха, че тя ги е била през тази нощ. Тогава Витанова отрече всички обвинения.

"Нощта на белия автобус" беше една от най-тежките по време на протеста #ДАНСwithme - парламентът беше обсаден от протестиращи, демонстранти направиха жива верига и имаше сблъсъци между полицията и гражданите. Няколко часа след началото на обсадата органите на реда се опитаха да изведат политиците, които бяха блокирани в сградата на Народното събрание. Така се стигна до най-голямата ескалация на напрежение в тази нощ - а белият автобус, в който народните представители се бяха скрили от гражданите, беше счупен.

В онази вечер демонстрациите продължиха над 12 часа.

Ето само част от мненията на привържениците на идеята Витанова да оглави МВР:

"На такива като нея трябва да се помага,а не да се обиждат!Браво на момичето! А всички,които пишат простотии за полицаите,нека сложат униформи и да се опитат да изпълняват техните задължения!"

"Аз съм за! И без това вече 25+ години сачмо палячовци педали и мастии ни управляват, така че тази кукла идеално се вписва в картинката. Миска, журналистка сега каратистка, 6+ направо. И за това ще сме най-бедната държава в Европа!"

"Всички, които подкрепяме Анна Витанова, си обявяваме състояние във Фейсбук: "feeling да ни развържат ръцете"!
Не искаме ПАРОДИИ на управници - управници ЧАТЪРИ, които се занимават с това кой какво е публикувал във ФБ, вместо да си вършат същинската работа - сериозна, значима и отговорна!!!"

Предложението обаче среща и неодобрение:

"1000 лайка. Наистина ни е лош "човешкият материал"

"Момичето вероятно има проблеми - миналата година би българи, тая година иска да бие цигани, догодина може да убие себе си."

"Абе вие нормални ли сте, бе хора? Хайде да си припомните какви ги вършеше тази парцалеса на последните протести пред НС?
Не се излагайте! Вече избрахте не един боклук за министър-председател, сега търсите отпадъци и за вътрешен министър!
Затова сте на този хал..."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки