Бедственото положение във Варна остава до края на деня, децата учат онлайн

От утре децата се връщат в училище, каза кметът на морската столица Благомир Коцев

OFFNews 20 ноември 2023 в 07:47 1144 0

Варна

Снимка Таня Николова/OFFNews

Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев съобщи, че бедственото положение в морската столица ще остане до края на деня. Най-вероятно до края на седмицата всички нанесени щети трябва да бъдат остойностени, предаде Нова телевизия. 

По улиците на морската столица все още има клони, висящи по короните на дърветата. Коцев обясни, че вероятно ще трябват няколко дни за пълното възстановяване. Варна ще търси и от държавата.

"Ще искаме пари от фонда за бедствия. Ще видим за какви суми става въпрос – ако общината не може да ги поеме, ще трябва да ги поискаме от държавата", каза Коцев. 

Той е на мнение, че утре учениците трябва да се върнат в училищата. Коцев поясни, че децата учат днес онлайн, за да не бъдат изложени на риск:

"Детските градини ще работят, но искам да призова родителите да бъдат внимателни. Децата няма да бъдат извеждани по дворовете, пуснати са инструкции”, заяви кметът. 

Коцев подчерта, че силната буря е станала и повод да бъдат почистени шахтите в града. "Всички екипи са концентрирани в това", добави той. 

Ще има обезщетение за близките на загиналата вследствие на ураганния вятър жена, каза още новоизбраният кмет на Варна Благомир Коцев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови