Арестуваният “ранобуден” студент: Някой насочва агресията на полицаите към нас

OFFNews 18 декември 2013 в 08:27 8538 146

„Ранобудните студенти” Александър Кирицов, Румен Стоев и Константин Голев
„Ранобудните студенти” Александър Кирицов, Румен Стоев и Константин Голев

Не знам защо бях задържан. Обяснявам си своя арест с натоварването, което изпитват полицаите около протестите. Хората, които ги командват се опитват да пренастройват агресията им към участниците в протестите, за да се създаде личен конфликт между гражданите и служителите на реда.

Това заяви арестуваният "ранобуден" студент Александър Кирицов в интервю за Нова тв тази сутрин.

Александър Кирицов беше задържан по време на обсадата на Клуба на архитекта. Според МВР причината е, че той е извадил рамото на един от полицаите. Впоследствие се оказва обаче, че студентът е обвинен не за тази травма, а за нанасяне на удар по лицето на служителя на МВР.

Протестиращите студенти, които в събота блокираха вътрешния министър Цветлин Йовчев в столичен ресторант, не са имали намерение на нахлуват в заведението, категорични бяха студентите Александър Кирицов, Румен Стоев и Константин Голев.

 

„Бяхме около 200 – 300 души, а полицията дойде по-късно. Ако искахме да влезем, щяхме да го направим… Това беше спонтанна проява, а не планирано шествие с факли и вили да линчува Йовчев”, коментираха студентите.

Намерението им било да питат Йовчев дали е редно да пие вино, докато около парламента има хора от месеци, "които не издържат на това игнориране”.

Студентите отговориха и на твърденията, че зад студентските протести има политически интереси. "Обвиненията, че протестът е подменен се чува от месеци. Фактът е, че заставаме с лицата си, никога не сме се крили. Ако изглеждат действията ни по-организирани, това е защото ставаме по-организирани, защото ни омръзва да ни игнорират”, коментираха те. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews