Арестуваха българин, свалил гръцкото знаме в Кавала

OFFNews 05 август 2023 в 17:17 7858 6

Пристанище Кавала

Снимка Pixabay

Пристанище Кавала

35-годишен българин е бил арестуван в Гърция, след като в петък свалил гръцкия флаг на пристанището в град Кавала и сложил на негово място български трибагреник, съобщи местното новинарско издание "Кавала нюз".

Той бил забелязан от екипажа на кораб, превозващ работници към нефтена платформа.

Служители на пристанищната администрация на Кавала се втурнали задържали българина.

Нарушителят оказал яростна съпротива на пристанищните служители и дори извикал "Това е България!", пише "Кавала нюз". Пристанищните служители го отвели в прокуратурата. Срещу него било образувано наказателно производство за обида на национални символи, но малко след това е освободен по разпореждане на прокурора. Наложена му е забрана да напуска страната до провеждането на съдебното заседание, а бреговата охрана свалила регистрационните табели на автомобила му. Въпреки това мъжът потеглил към границата с България. В Драма срещнал полицейски контролно-пропускателен пункт, който му подал сигнал да спре. Шофьорът увеличил скоростта и веднага започнало преследване, което стигнало до границата. 

Полицията информирала всички местни власти за преследването и подобен сигнал бил изпратен и до българските власти.

Българинът успял да мине гръцкия граничен пункт Ексохи, но бил спрян от българската полиция на ГКПП "Илинден".

Според информацията той е бил предаден на гръцките власти и е задържан в Драма, като му е повдигнато ново обвинение.

Кавала е пристанищен град в Северна Гърция - най-важното пристанище в Източна Македония и Тракия. 

35-годишният мъж е заявил, че е член на българска екстремистка организация, която смята, че Кавала и околностите не принадлежат на Гърция, а на България, допълва изданието. Не се споменава коя е организацията.

Според информацията извършителят и преди е извършвал същото деяние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7925

6

Trabajo

05.08 2023 в 20:09

ахахаха.
баси дебила, честно.
добре, че са го погнали гърците. така ще полежи няколко години, вместо тук да го пуснат на пробация и да свърши нещо наистина лошо.

12078

5

edin slep

05.08 2023 в 18:28

Турбо патриот от "възрожденски" тип, сигурно е член на Х телеграм канала, където го информират за 5Г мрежите, за ваксините, за маршрутите на самолетите, които пръскат и прочее.

-1974

4

Владè

05.08 2023 в 18:25

На тези хора вгъ@@@@@@ци,трябва да им се разкаже, как за 5 милиона долара(така се говораше) паръ на джоб и ходотайство пред световните кредитори за заемите, които още плащаме, другаря им Тодор Живков ,продаде май егейските български земи. За това гръцкия президент Караманлис го награди с най-високото гръцко държавно отличие.
Тогаз селянчето янко дето се триеше след ак@не в някоя уфсъ( той си го казва), договори пълен отказ от претенции от всякакъв вид към Гърция.
А сме имали право на доста,както за западните покрайнини , определени години след регламентираната окупация от Гърция за определен период, териториите е тябвало да се върнат на България. Живков се ОТКАЗВА САМ . СРЕЩУ РУШВЕТ ОТ ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.
После Ньойския договор им бил виновен на българанчовците и западните държави. Не не , Живков и другарчетата му са виновни.
Къде в президентя рядеффф да се изпльока през зъби по вАпросът , че не се ориентирам, да ме насочи сиреч. Пр Постотията и невежеството са голяма сила.

318

3

Valioka

05.08 2023 в 18:00

При настояване на гръцките власти, да заплати наложената му глоба в евро, "българинът" заявил, че разполага само с рубли...

1000

2

PaulPierce

05.08 2023 в 17:56

Копейкин и Радев явно и Гърция ще завземат :)

152

1

Socerez

05.08 2023 в 17:46

100% изрожденец!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика