30-те евро няма да стимулират никого да учи

Весела Ангелова 27 октомври 2016 в 12:17 4663 2

Снимка БГНЕС

Темата за стипендиите за ромски деца продължава да предизвиква разнополюсни коментари. Сега ви предлагаме мнението на Весела Ангелова, която в социалните мрежи е по-популярна като Мариола от Дуранкулак със сатиричните си видеа по актуални теми.

Мнението й е от фейсбук профила й:

Така.

Стипендията за успех 3,50 е подигравка с тези, за които е предназначена. Няма общо с "ама що не реагирахте така, когато фалираха КТБ" и "що не викахте, когато отново ни прецакаха с Белене".

Тези трийсет евро никога и никого няма да стимулират да учи. Единственото, което могат да направят, е да заклеймят цяла група хора, че най-голямото постижение, което се очаква от тях, е да получат тройка, която и без това се дава по милост, защото благодарение на реформите на Даниел Вълчев училищата бяха превърнати в някакви обори, които получават средства на глава добитък. Да обидно е и беше обидно още когато това бе позволено да се случи.

Интеграцията на циганите никога няма да стане факт по такъв долнопробен начин. Този процес е много по-сложен и изисква участието на всички държавни структури - социални, полиция, лекари и пр. Няма как за този етнос да е нормално дванайсетгодишни момичета да раждат, а на петнайсет вече да имат по три деца, а държавата да определя това като културна особеност и да клейми всеки опит за изговаряне на това като някаква политическа некоректност.

Тук ще припомня случая с "русия ангел" Мария, която влезе в полезрението на институциите благодарение на генетиката, която я беше превърнала в дете със скандинавски външен вид. Детето имаше още десетина братчета и сестричета, които живееха в непоносими условия, но повечето от тях нямаха късмета да са руси и синеоки, та нямаше и институции, които да се загрижат за добруването им.

Бях започнала да пиша и нещо друго, но го изтрих, защото усещам как тутакси щях да бъда обявена за наци от политически коректните, макар да нямаше нищо нацистко в изложението. По-натам ще го систематизирам и ще го направя.

Затова ще приключа, като кажа, че тия трийсет евро са върхът на многомилионния айсберг, който по чудодеен начин накрая ще се разтопи, за да се влее в едни пет-шест джоба и ще изчезне като вода в пустиня, каквато е съдбата на сигурно 99,99% от средствата по европроекти, които се изливат в бездънната каца България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews