24-годишна студентка от НСА се бори за живота си след тежка катастрофа на Шипка на 3 март

В Бургас организират благотворителен концерт за събиране на средства в помощ на Росица Динева

OFFNews 07 март 2024 в 09:47 2752 5

Снимка Стопкадър Нова телевизия

24-годишнa студентка по плуване в Националната спортна академия се бори за живота си в Университетската болница „Св. Георги” в Пловдив, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът се е случил на 3 март на връщане от връх Шипка. Росица Динева се е возила на задната седалка. Колата се преобърнала по таван и се влачила така в продължение на стотина метра. Момичето изпаднало през задното стъкло. Единствена тя пострадала от тримата души, пътували заедно.

Травмите на Росица са много сериозни и ѝ предстоят няколко операции. Брат ѝ Стоян разказа, че най-тежко е пострадал гръбнакът ѝ. Освен това тя има счупен таз и лакът.

"Има удар в белия дроб, който е нарушил целостта му. Състоянието ѝ е критично. Има поредица от операции, които ѝ предстоят. Проблемът е, че всяка от тях е настоятелна и нищо не се знае в бъдеще", каза братът на пострадалото момиче.

Междувременно в Бургас организират благотворителен концерт в помощ на студентката. За лечението на Росица няма конкретна необходима сума, защото операциите са няколко. "Много млади хора в Бургас, които имаме рок групи, подемаме инициативата да направим концерт на 10 март в Модерен театър", разказа организаторът на благотворителното събитие Красимир Язов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

07.03 2024 в 12:09

изпадане от колата = пътуване без колан

за зла участ, ще е "обица на ухото"

2550

4

alfakentavur

07.03 2024 в 11:14

Статистически задното дясно място е най-безопасно (при ляв волан). Не е уж. Но това не значи, че там хора не пострадват или задължително по-малко. Или че няма начин някой отзад да е най-много пострадал.

Имах приятел, пак единствен пострадал от ПТП с пълна с кола хора. Седял е отзад. Но просто е спял. И това му коства счупена ръка.

Твърде много фактори влияят. Все пак, има си статистика къде е най-безопасно.

345

3

Джендо Джедев

07.03 2024 в 10:59

flatko,

Да, явно се разчита на това, че отзад е уж по-защитено. А иначе те и на предните седалки не си слагат. Виж бакшишите - дали има и 50% от тях, които карат с колани.

8769

2

flatko

07.03 2024 в 10:33

Джендо, забелязал съм, че хората масово не слагат колани, когато се возят отзад, сякаш не са в същата кола и евентуален инцидент не ги касае. Вероятно е някакъв остарял навик от соца, когато колите имаха колани само отпред.
Дано успеят да спасят момичето, много нелеп инцидент.

345

1

Джендо Джедев

07.03 2024 в 09:58

Горкото момиче! Дано се оправи! Обаче прави впечатление това: "Момичето изпаднало през задното стъкло. Единствена тя пострадала от тримата души, пътували заедно.". Дали е била с колан?
 
X

Да помогнем на украинските деца!