Португалия победи Гана, но отпадна от Световното

Ивайло Анев 26 юни 2014 в 21:18 2647 1

Звездата на Португалия Кристиано Роналдо вкара един гол във вратата на Гана.

Отборът на Португалия победи Гана с 2:1 в последния си мач от Група "G" на Световното първенство в Бразилия, но си заминава за родината още след първата фаза.

Кристиано Роналдо и компания завършват с четири точки надпреварата - колкото има и тимът на САЩ, но американците продължават напред, поради по-добрата си голова разлика.

Ганайците също си тръгват от Мондиала, въпреки че се нуждаеха само от един гол десетина минути преди края на двубоя, когато резултатът бе 1:1. Африканците финишират само с една точка.

Носителят на "Златната топка" Роналдо отбеляза победния гол за тима си, но освен това направи куп пропуски от чисти положения, които можеха да донесат класиране на тима за елиминациите. Преди това Джон Бой си отбеляза ефектен автогол, а Асамоа Гиан бе изравнил, с което се превърна в най-резултатния африканец на световни финали с шест попадения, задминавайки Роже Мила.

Резултатът бе открит от европейците в 30-ата минута, когато при едно центриране отляво на Мигел Велозо, Джон Бой не успя да уцели добре топката и така я прати в собствената си мрежа.

Десетина минути след началото на втората част Гана успя да изравни. При една контраатака Гиан бе оставен непокрит и след центриране отляво направи 1:1 с глава. Малко по-късно африканците можеха да обърнат напълно резултата, но от отлична позиция Маджед Уарис не успя да вкара с глава.

След направените смени в състава на Португалия, тимът на Пауло Бенто изравни играта и на свой ред взе инициативата. Това логично доведе до няколко интересни ситуации в наказателното поле на африканците, при една от които падна и втория гол за Португалия.

След центриране от корнер, вратарят Дауда игра безобразно и боксира топката, пращайки я директно в краката на Кристиано Роналдо, който бе оставен абсолютно сам. За нападателя не представляваше никаква трудност да я насочи в опразнения ъгъл на вратата. Попадението бе първо за Роналдо на първенството в Бразилия.

До края на срещата Роналдо имаше още три отлични възможности за гол, но така и не успя да вкара, за да направи успеха на своя тим по-убедителен.

Така Португалия и Гана приключват участието си на Мондиал 2014.

Отборна статистика : Португалия - Гана

19 Общо удари 17
10
Удари във вратата 6
21
Нарушения 16
50%
Владение на топката (%) 50%
7
Корнери 4
5
Спасявания 9
0
Засади 4

Португалия - Гана 2:1
1:0 Бой (30-автогол)
1:1 Гиан (56)
2:1 Роналдо (80)

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови