"Ислямска държава" обучава деца в училища за убийства (видео)

OFFNews 23 ноември 2014 в 09:05 19436 21

Деца, тренирани в училищата за убийства на ИД.

Снимка VICE

Деца, тренирани в училищата за убийства на ИД.

Училищата в завзетите от "Ислямска държава" (ИД) територии преподават на децата как да стрелят с автомати и да убиват неверници, става ясно от ново видео, публикувано от джихадистите.

Видеото показва група от казахстански мъже, жени и деца, които са се присъединили доброволно към ИД. В него се вижда как мъжете и децата, някои от които са 3-годишни, се обучават как да се бият и убиват. Те говорят предимно на руски език.

В една от сцените преподавател учи рускоговорящите деца как да пишат имената си на арабски, а някои от тях дори не изпитват затруднение да говорят езика. Това се налага, за да може децата да се научат да четат корана.

"Ние ще ви убием, неверници. В името на Аллах ще те убием", казва едно от момченцата в клипа.

Според казахстанския комитет по сигурността повече от 300 казахстанци се бият на страната на ИД, включително и 150 жени. Все още обаче няма преброяване на децата, които са отишли заедно с родителите си. Бройката обаче може да е занижена.

                                                                              Кадри от видеото, показващи казахски деца.

Според Татяна Дронзина, експерт по тероризма от Софийския университет, казахите ще продължат да се присъединяват към ИД, докато не получат нефилтрирана информация от първа ръка за случващото се там, включително и знанието, че жените от малцинствата са продавани в робство.

Доклад от 3 ноември твърди, че 80% от казахите, биещи се в Сирия и Ирак, вече са мъртви, а видеото показва, че мъжете и децата разбират, че се обучават, за да умрат.

"Запознайте се с някои от нашите нови братя от Казахстан. Те отговориха на агресията на кръстоносците и бързат да подготвят себе си и своите деца, знаейки много добре, че тяхното завръщане у дома ще е при Аллах", се казва във видеото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!