РБ непреклонни, не искат реформата на Борисов и Местан

OFFNews 22 юли 2015 в 18:31 7559 15

Реформаторският блок (РБ) взе решение да не подкрепя новото орязано предложение за промени в Конституцията, лансирано от ГЕРБ и ДПС.

Това съобщиха от ДБГ за OFFNews. Реформаторите категорично отказват да са част от новия "консенсусен вариант", който трябваше утре да бъде внесен с нов проект, както искаха от ДПС.

Реформаторите застават твърдо зад проекта за изменение в Конституцията, който вече е внесен в деловодството на Народното събрание и би трябвало да бъде разгледан в петък. 

От РБ днес се събраха, за да обсъдят днешния апел на Борисов - да приемат направено днес предложение за промяна на начина, по който се избират ръководствата в съдийската и прокурорската колегия на ВСС.

Ето какво точно пише в съобщението, разпространено от пресцентъра на РБ:

"Председателският съвет и Парламентарната група на РБ на съвместно заседание взеха единодушно решение да поддържат внесения в Народното събрание на 26 май законопроект за промяна на Конституцията, внесен от Цецка Цачева и 131 народни представители, като изразяват готовност за търсене на съгласие между достатъчно политически сили".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!