Бившият главен мюфтия прокле съдия и „поколенията му“, бил зависим от „Кой“ (снимки и видео)

Юлиан Христов 19 ноември 2014 в 14:48 14124 15

Бившият главен мюфтия Недим Генджев заедно с мюсюлмански ходжи произнесоха най-тежката клетва в исляма "Ляанет дуа" срещу съдията от Софийския апелативен съд Стефан Гроздев, който е и единият от двамата кандидати за поста председател на Софийския апелативен съд (САС). 

Пред сградата на ВСС днес, където се провежда изборът, Генджев и имамите заклеймиха съдията, като човек "нанесъл сериозни поражения на вярващите, на самия ислям и на религията в България". Те се зарекоха над "предизвестения избор на съдия Стефан Гроздев за председател на съд" да тегне "тежка прокоба". 

Гневът на имамите е решение, произнесено от съдията, с което той определил като легитимен главен мюфтия не Генджев, а Мустафа Алиш Хаджи. Според тях съдия Гроздев взел 350 хиляди евро, за да впише Мустафа Хаджи като главен мюфтия.

Според имамите и Генджев: "Личното му вмешателство в решаването на редица мюсюлмански казуси, престъпвайки закона, ще му донесе проклятието и справедливия гняв на Аллах. То ще сполети и всички, които го подкрепят в този му избор".

Имамите разпространиха и текста на най-страшното проклятие в исляма:

О, мой Аллах, вземи моето право от него. 

О, Аллах, той ми показва неговата сила върху мене, искам да показваш твоята сила върху него.

Аллах е мой господар и мой покровител.

О, мой Аллах, покажи ми твоите чудеса върху него. 

И кой е по-голям угнетител от онзи, който измисля лъжа за Аллах и неговите последователи? Тези ще бъдат доведени при своя господ и свидетелите ще рекат: "Тези са, които лъжеха за своя господ, преследваха вярващите и лъжеха за тях".

Да, проклятието на Аллах е над угнетителите.

Според имамите съдия Гроздев е "олицетворение на магистратската зависимост от модела "КОЙ?". Според Генджев кариерното развитие на магистрата започва от полицейската школа в Симеоново, "минава в пряката зависимост от ДПС, прокарва интересите на Доган в ЦИК". 

"Съдията ще получи проклятието за това, че се меси грубо в съдебните решения за регистрацията на мюсюлмански духодник, при подаряването на 990 юридически лица на протурското мюфтийство на Мустафа Хаджи, при решаването на спора за имотите на изповеданието в конфликт с държавата и общините.

Проклятието, произнесено от искрено вярващи, ще тегне над него и поколенията му, справедливият гняв на Всевишния раздава правосъдие тук и сега и никога не забавя. Участта му ще последват всички безпринципно продкрепили угнетителя Гроздев", се казва в декларация на мюсюлмански ходжи. 

Генджев е внесъл сигнал до ВСС, в който съобщава за "тежки пороци" в работата на съдия Гроздев. Той обяснява, че магистратът манипулирал системата за случайно разпределение на делата. "За съжаление не е тайна сред служителите на Съдебната палата, че именно съдия Стефан Гроздев е лицето, от което зависи при постъпване на конкретно дело в системата на Софийски апелативен съд, на кой съдия ще бъде разпределено", описва Генджев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!