Нинджи, музиканти, работилници и танци на Беглика фест

ОFFNews 17 август 2015 в 14:29 4081 2

Trinity.

Седмото поредно издание на Беглика фест започва на 27 август и ще продължи до 30 този месец при язовир Голям Беглик в Родопите

То ще предложи всевъзможна смесица от музика, танци, работилници и забавления за малки и големи. Част от гвоздеите на програмата ще бъдат френската сензация с български произход IRé, сръбските реге звезди KILO KILO Banda и чилийската изпълнителка Анай Валрад.

Родена в България, Ирина Жекова заминава за Франция да учи математика и акустика, но там преоткрива музикалното си призвание. Носталгията по родината и смесицата от културни влияния дошли от цял свят, вдъхновяват IRé да напише текстовете и музиката за първия си авторски EP албум “Единна земя”. Между легендите за змейове и самодиви, песните преплитат традиционно и модерно светоусещане.

“Там е сърцето ми” (EP “There goes my heart”) е най-новата продукция на българската певица, автор и композитор. Aлбумът съдържа песни на английски, български и измислен език. Едноименният сингъл от албума е записан на специална честота 432 Херца, считана за хармонична с вибрациите на природата – човешкото сърце, молекулите на водата, циклите на планетите.


Воислав Малешев, a.k.a. KILLO KILLO, е мултиталантлив MC, идващ от Нови Сад, Сърбия. Той е участвал в много международни и местни музикални проекти, но настоящата - KILLO KILLO Banda става най-популярна. Отначало KILO KILO прави музиката си на компютър, но през 2007 г. решава да сформира група, която може да изпълни цялото му музикално творчество, чрез живи изпълнения и импровизации, много по-обогатено и ефектно.

Музиката на групата стъпва на реге ритминте, носещи различни привкуси: от rock-steady и dance-hall до карибско ска, и примесени с балкански соул и емоционален блус . Песните на групата са включени в двете издания на Balkanfarraj - компилации на регионалните реге групи, добре познати на реге аудиторията на Балканите.


Анай Валрад е родена в Чили, но понастоящем живее и твори в Берлин. Интересът й към българския фолклор я довежда до сайта на певеца и музикант Николай Иванов, създател на OM Art Formation. Впоследствие се се ражда единен проект – Songs&Fusion Project, смесица между фината песенна стилистика на Анай и разноликата музикална тъкан, която от години изгражда изпълненията на ОМ –ембиънт, етно, фюджън и езотерична музика.


Други от музикални гости на Беглика ще бъдат международният проект с пътуващи музиканти Soulfia, Sacral Voices -проект с участието на солистката на ансамбъл „Филип Кутев” Сорина Богомилова и стилистики като етно джаз, електронен амбиент много импровизация и бийт бокс, създаден от Skiller, формацията Eriney, чийто звук може да бъде описан като Балкански неофолк – плетеница от западноевропейска средновековна музика, балкански фолклор и ориенталски орнаменти, "Лоши Петли", чието новаторско и експериментално звучене съчетава различни музикални жанрове - авантгард, джаз, рок, етно, български фолклор.

Освен музика фестивалът ще предложи множество атрактивни пърформънси, иновативни форми на изкуство, беседи, работилници, кръжоци, спектакли, спорт и йога практики, екстремни забавления.

Гостите ще се насладият и остров-лабиринт, наречен „Островът на тишинавтите“, до който ще се стига със сал по вода, интерактивен танцов спектакъл Trinity, съчетаващ в себе си хореография, 3D mapping и музика, цирков театър Нибрай, предлагащ цяла палитра от участници и забавления и приключенската real-life experience игра „Беглишки нинджи“.

„Беглишни нинджи“ е приключенска real life experience игра, която е комбинация от фантазия, спомени от книгите игри, изпитание на физически и умствени способности. Всеки участник е герой от друго време и пространство, който разполага със собствена вълшебна кесийка,съдържаща 6 зарчета, молив, папирус и карта. В процес на играта в нея ще се събират още много други артикули, амулети и точки.

В играта ще участват отбори от по двама души. Основната идея на приключението е всеки отбор нинджи да бъде тестван в петте познати на всички ни елементи: Вода, Огън, Въздух, Земя, и разбира се, Човек.

Всеки елемент включва шест различни мисии или общо тридесет, сред които: гребане с каяк, колело, стрелба с лък, мисловни задачи, модели за оцеляване и още много, които засега ще се запазят в тайна, за да бъде изненадата пълна. Задачата на отборите е да преминат колкото може повече мисии-изпитания.

Цирков театър „Нибрай“ изпраща послание за радост, игри, развитие и творческо вдъхновение. Програмата, която подготвя екипът е шарена и пълна с живот. На Тихата поляна ще се заселят весели жонгльори, акробати, музиканти и артисти. Тази година към формацията ще се присъединят цял куп международни и български участници.
През деня, специално за Беглика фест, цирковият театър е подготвил кръжоци по жонглиране, акробаланс (за родители с деца и за големи), въздушна гимнастика, сутрешна йога, контактна импровизация, въртене на пой и още много забавления.

Това, разбира се, не е цялата програма на феста, който крие още множество тайни и изненади за тазгодишните си гости. Информация за цените на билетите пък може да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови