Областният управител на Софийска област подаде оставка

ОFFNews 29 август 2014 в 18:18 8340 9

Емил Иванов.
Емил Иванов.

Областният управител на София-област Емил Иванов от ДПС е подал оставката си вчера пред служебния премиер Георги Близнашки, съобщи "Дневник".

Според Иванов решението му е свързано с това, че е издигнат повторно за водач на листата на ДПС в София-област и се е съобразил с призива на премиера областните управители, които ще са кандидат-депутати, да се оттеглят, а не да излизат в отпуск.

Според решение на ЦИК обаче лицата на държавни длъжности могат да са кандидат-депутати, но трябва да излязат в отпуск по време на предизборната кампания.

Припомняме ви, че вчера гражданска структура от Самоков с името "Алтернативен общински съвет" изпрати искане до служебния премиер Георги Близнашки за смяна на Емил Иванов. Мотивите са, че е неприемливо компрометирани личности да остават на възлови управленски позиции.

Пред БНР д-р Константин Панев от структурата уточни: "Настоящият областен управител не е работил в полза на обществото. Налице са много съмнителни имотни сделки, налице е един доклад на Сметната палата. Той е разпореждал извършване на продажби и замени на държавни имоти, по които липсва фактологическа и икономическа обосновка."

По думите на Панев областният управител е една ключова фигура и по време на изборите протоколите от секционните избирателни комисии се носят в администрацията на областния управител и много места около тези избори ще зависят именно от този областен управител.

Миналата година назначението на депутата от ДПС Емил Иванов за областен управител на София област предизвика вълна от недоволство. Причината беше връзките му с бившата застрахователна компания ВИС-2, чийто представител е бил Иванов в Своге.

За няколко седмици служебният кабинет смени общо девет областни управители. Шестима от тях бяха от квотата на БСП (Перник, Стара Загора, Сливен, Русе, Монтана и Варна), а трима от ДПС (Плевен, Благоевград и Пловдив).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!