Граждани на Самоков не искат Емил Иванов за областен управител

Ивайло Анев 28 август 2014 в 11:23 2910 0

Гражданска структура от Самоков с името "Алтернативен общински съвет" е изпратила искане до служебния премиер Георги Близнашки за смяна на областния управител на Софийска област Емил Иванов. Мотивите са, че е неприемливо компрометирани личности да остават на възлови управленски позиции.

Пред БНР д-р Константин Панев от структурата уточни: "Считаме че г-н Емил Иванов за периода, през който беше областен управител, не се е съобразил с разпоредбите на член 18, алинея 6 от Конституцията".

По думите на Панев е общоизвестно, че разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие и че държавните имоти следва да бъдат стопанисвани и управлявани в интерес на обществото.

"Настоящият областен управител не е работил за това. Налице са много съмнителни имотни сделки, налице е един доклад на Сметната палата. Той е разпореждал извършване на продажби и замени на държавни имоти, по които липсва фактологическа и икономическа обосновка", допълни той.

"Според нас изборите, които предстоят, са съдбоносни и не може да чакаме намесата на съда, ако очакваме съдът да се намеси, това ще отнеме поне половин до една година", така коментира защо недоволните не са се обърнали първо към съда.

По думите на Панев областният управител е една ключова фигура и по време на изборите протоколите от секционните избирателни комисии се носят в администрацията на областния управител и много места около тези избори ще зависят именно от този областен управител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови