Мачът Пулев - Кличко ще е на 15 ноември

OFFNews 27 август 2014 в 14:25 5103 3

Мачът между носителя на четири световни боксови титли в свръхтежка категория Владимир Кличко и българския претендент Кубрат Пулев ще се състои на 15 ноември в Хамбург, съобщи "Ройтерс".

Битката за титлата трябваше да се проведе на 6 септември в "О2 Арена" в Хамбург, но бе отменена заради контузия на бицепса на лявата ръка на украинеца, който има зад гърба си 62 победи на професионалния ринг.

Всички билети, купени за мача, ще важат и за новата дата на събитието, но остава проблемът за феновете на бокса, които са си купили самолетни билети за Хамбург за по-ранна дата.

"Ще стисна зъби, защото няма сила, която да ме спре да довърша това, което съм започнал", заяви Кубрат Пулев пред в. "Преса" в коментар на отложения му мач за световната титла на IBF.

До понеделник родният претендент за титлата нямаше и идея какво го очаква. След като проведе сутрешна тренировка с личния си треньор Ото Рамин в Берлин и обядва с приятели, той се оттегли в следобедна почивка, когато дойде новината, че Кличко иска да отложи важния двубой.

"Бог гледа и не забравя. Аз съм чист пред съвестта си. Опитвам се да запазя спокойствие, както и добрия тон. Бях готов. Нямах вече търпение", добави пред в.Преса най-добрият български боксьор.

„На зрителите ще кажа да не се настройват за победа, а да я желаят и тогава аз ще им я дам. Няма да е лесно, аз се боря не само срещу един боксьор, а се изправям срещу една империя и ще е много трудно. Но да вярват, защото българите сме с една специална енергия, която е много силна", заяви Пулев няколко дни по-рано в "Здравей България" по Нова ТВ.

33-годишният българин има 20 победи в 20 мача като професионалист, 11 от които с нокаут. Съперникът му, 38-годишният украинец Владимир Кличко, е губил само три пъти в 65-е си професионални мача, като последната му загуба се случи през 2004 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!