Меси спаси Аржентина срещу Иран секунди преди края (видео)

Деян Спасов 21 юни 2014 в 21:01 4465 0

Аржентина победи Иран с минималното 1:0 след много важен гол на Лионел Меси в мач от група "F" на Мондиала в Бразилия.

Двубоят на "Ещадио Минейрао" за малко не поднесе поредната изненада на Световното първенство, но четирикратният носител на "Златната топка" и капитан на Аржентина отбеляза красив гол в добавеното време, с който донесе ценни три точки за тима си.

Считаният за аутсайдер отбор на Иран бе плътно прибран в половината си през по-голямата част от двубоя и имаше малко шансове за гол. От своя страна аржентинският тим цялостно владееше играта и диктуваше темпотo, което обаче особено през първото полувреме не бе много високо. Аржентинците трудно успяваха да преодолеят добре сгъстената отбрана на символичните гости в мача. 

Селекционерът Алехандро Сабейя пусна в игра като резерви Родриго Паласио и Езикел Лавеци, но те не успяха да помогнат на отбора да отбележи и мачът отиваше към равен резултат до 90-ата минута, когато геният на Меси измъкна "Гаучосите" с 40-ия гол на нападателя за националния отбор на Аржентина. 



След ценните три точки южноамериканците със сигурност се класират за осминафиналната фаза на Мондиала в Бразилия.


Състави:

Аржентина: Ромеро, Рохо, Гарай, Фернандес, Сабалета, Ди Мария (Билиа), Масчерано, Гаго, Игуаин (Паласио), Меси, Агуеро (Лавеци).

Иран: Хагиги, Монтазери, Хосеини, Садеги, Поолади, Теймуриян, Некунам, Ходжаеи (Хейдари), Дежага (Джаханбаш), Хаджиги (Хаджи Сафи), Гооченайхад.

Витрина на мача: Аржентина - Иран

Владеене на топката 70 % - 30 %

Удари във вратата 5-3

Удари извън вратата 11-2

Ъглови удари 10-6

Засади 0-1

Корнери 3-2

Нарушения 7-14

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews