"Служебното правителство осигурява нечестно предимство за ГЕРБ на изборите"

OFFNews 24 август 2014 в 18:14 3646 20

Чрез подмяната на кадри в администрацията с хора, верни на ГЕРБ, служебното правителство не изпълнява основната си задача - да подготви честни избори. Вместо това то осигурява нечестно предимство за ГЕРБ на вота.

Това заяви Мая Манолова в интервю за БНР.

"Служебното правителство е на път да счупи един рекорд, като за две седмици подмени кадри в такива размери, в каквито го направи правителството на Пламен Орешарски за година и два месеца, но тук разликата е принципна - не е работа на служебното правителство да се занимава със самоцелни подмени на кадри на всички нива", заяви Манолова.

"Овластеният протест прави всичко, срещу което самият той протестираше по един абсолютно безогледен начин, защото се подменят не просто кадри, а се реставрират кадрите на ГЕРБ на всички нива - от министерства, съветнически кабинети, агенции, до регионални структури и най-ниските нива - методично, последователно и абсолютно безцеремонно", заяви Манолова.

Според нея това, че кабинетът "Близнашки" назначава хора на ГЕРБ в администрацията означава, че неговата задача не е да подготви честни избори, а да осигури "служебно предимство" на ГЕРБ.

"На практика инвазията на ГЕРБ на всички нива означава едно единствено нещо: че тази партия ще получи предимство на предстоящите избори. Нечестно предимство, което ще се отрази и на начина, по който се провеждат изборите и е възможно да се отрази и на крайния резултат", каза още Манолова.

Манолова даде за пример назначаването и на министри, и на зам.-министри, и на членове на политическите кабинети, които са от ГЕРБ, както и смяната на шефове на агенции, които пък започнали да подменят регионални директори.

"Първенец е г-жа Захариева. В нейния ресор бяха сменени и на централно ниво шефовете на агенции, сега под строй върви и подмяна на кадри и по-надолу. Тя е един истински политкомисар на правителството на Георги Близнашки с една цел - това правителство да доведе до инвазия на кадрите на ГЕРБ на всички нива" допълни Манолова.

"Знаем как ГЕРБ прави избори - с използването на цялата държавна машина в организацията на вота", каза още Манолова и предупреди, че това "безцеремонно и незаконно подменяне на кадри и връщане без избори, през задния вход, на ГЕРБ на власт ще постигне обратния ефект".

"Няма как такава безцеремонност при подмяната на хора като носни кърпички да не срещне бунт и негодувание в редовите граждани. Още повече, че хората, които работят в държавната администрация са наясно, че следващите нива след регионалните структури са по-надолу. Всеки, който не е доказал пълна лоялност към управляващите, може да се притеснява за своето място, което е абсолютно неприемливо", каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!