Красимир Велчев: Борисов щеше да подаде оставка, ако не беше минал дългът

OFFNews 26 февруари 2015 в 19:13 2265 6

Моето вътрешно усещане е, че ако в парламента не бяха ратифицирали дълга, Борисов щеше да подаде оставка. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Борисов беше изпратил в парламента целия Министерски съвет, само един министър не беше там, защото беше в чужбина. И самият Бойко Борисов не беше там. Така се случи предишния път, когато Борисов подаде оставка. Не съм го питал, но това е моето вътрешно усещане, коментира Велчев.

По повод подадената от председателя на АБВ Георги Първанов оставка, след като парламентарната група гласува „за“ ратифицирането на дълга, Велчев заяви, че ако Първанов бил присъствал на гласуването, е щял да има друго мнение по въпроса.

Ако Първанов беше в залата, той щеше да усети тази атмосфера и да види колко искрен беше Калфин, когато каза, че ако не се вземе заем, парите за министерствата трябва да се намалят с 12%, а ако средствата в социалното министерство се намалят дори с 5%, той няма да е вече министър и вицепремиер.

Въпреки това зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ обяви, че не може да даде положителна или отрицателна оценка на оставката на Първанов.

На мен би ми било много неприятно ако някой обсъжда такива промени в ГЕРБ, допълни той.

Велчев коментира и факта, че Патриотичния фронт гласува с „въздържал се“ ратифицирането на дълга.

Ние приемаме, че това е „против“, защото ако партиите, подкрепили дълга, бяха гласували „въздържал се“, заемът няма да мине, подчерта Красимир Велчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!