Ципрас обвини Испания и Португалия в заговор срещу него

OFFNews 01 март 2015 в 08:47 6625 8

Алексис Ципрас.

Снимка Reuters

Алексис Ципрас.

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас обвини Испания и Португалия, че водят консервативна конспирация, за да съборят правителството му, тъй като се страхували от собствените си радикални партии, предаде "Ройтерс".

"Срещу нас има опозиция от държави, водени от правителствата на Испания и Португалия, които по очевидни политически причини се опитват да опропастят преговорите ни. Те искат да бутнат правителството ни от власт, да ни накарат да се предадем, преди работата ни да започне да носи плодове и преди гръцкият пример да повлияе на други страни. Особено преди изборите в Испания", каза Ципрас.

Испанското опозиционно движение Подемос вече оглави някои анкети, което го прави сериозен противник за консервативната Народна партия на премиера Мариано Рахой за изборите в края на годината. Рахой посети Гърция вечерта преди изборите, за да предупреди гласоподавателите да не вярват на невъзможните обещания на СИРИЗА.

В Португалия също се очакват избори към края на годината, но там все още няма политическа сила, която да е популярна колкото СИРИЗА или Подемос.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!