Джулия Манкузо и Линдзи Вон се завръщат на пистата

OFFNEWS 12 януари 2017 в 20:54 4111 0

Две от най-сексапилните алпийки - американките Линдзи Вон и Джулия Манкузо, обявиха почти едновременно, че се завръщат на пистата.

Първа беше Вон, а ден по-късно я последва и Манкузо, която се похвали, че е трениралата на трасето за спускането за Световната купа в Алтенмаркт-Цаухензее. Тя няма да вземе участие в старта, но сподели щастието си отново да кара на трасе за Световната купа за първи път от 7 март 2015 година, когато взе участие в спускането в Гармиш Партенкирхен. След това Манкузо претърпя операция на кръста и досега се възстановяваше.

Суперзвездата Линдзи Вон пък разкри пред Евроспорт, че ще направи дългоочакваното си завръщане в Световната купа в Алтенмаркт-Цаухензее.

Сезонът на 32-годишната американка изглеждаше провален, когато през ноември счупи ръка по време на тренировка в Колорадо. След три месеца интензивно възстановяване Вон ще продължи да преследва рекорда за спечелени победи в стартове от световната купа. В момента Линдзи има 76, с 10 по-малко от легендарния Ингемар Стенмарк.

"Нямам думи да опиша с какво нетърпение чакам спускането си тази седмица. Бяха дълги три месеца на рехабилитация. Да застана на старт ще бъде отплата за усилията ми. Радвам се, че ще направя завръщането си точно в Алтенмаркт-Цаухензее. Писта, на която имам успехи.

Писта, на която миналата година счупих рекорда по победи в спускането на Анемари Мозер-Прьол. Пропуснах доста състезания през сезона, но се надявам да преодолея изоставането си и да се преборя за някоя от световните купи. Надявам се да бъдете с мен този уикенд по Евроспорт. Ще бъде забавно", заяви Вон.

Спускането в Алтенмаркт-Цаухензее е в събота, 14 януари, от 11.45 ч. по Евроспорт 2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!